Rólunk

Jávor Benedek – alapító

Jávor Benedek a Párbeszéd Magyarországért párt alapítója, Európai Parlamenti képviselő. Az EP-ben a Zöldek/Európai Szabad Szövetség frakciójának tagja. Parlamenti munkája során négy fő területre fókuszál: antikorrupció, klíma-és energiapolitika, környezetvédelem és romaügy. Korábban egyetemi oktatóként és civil mozgalmárként küzdött azért, hogy az átlátható döntéshozatal és a fenntartható fejlődés ne csupán egy vágyálom legyen Magyarország számára.

Juhász Péter – alapító

Politikus, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) nevű Facebook-csoport megalapítója, 2014–17 között V. kerületi önkormányzati képviselő,  elsősorban a szerinte az V. kerületben folytatott ingatlanpanama feltárásával foglalkozott. 2017-től az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnöke.

Máriás Leonárd – tényfeltáró munkatárs

A Szegedi Tudományegyetemen végzett filozófia szakon, majd közel 10 évig dolgozott gazdasági újságíróként a Hírszerző, a HVG és a Világgazdaság szerkesztőségében. Munkájáért két ízben kapott elismerést: a 2013. év legjobb fiatal oknyomozó újságírójának járó Soma-díjat és 2011-ben az Élet és Irodalom munkatársai által alapított, a gazdasági újságírásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó újságíróknak járó Tarnói Gizella-díjat nyerte el.

e-mail: marias.leonard@kozerdekvedelem.hu

Szilágyi Péter – jogi kapcsolattartó

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett jogászként. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselő volt, önkormányzati és parlamenti jogi kérdésekkel foglalkozott. 2014-től Jávor Benedek európai parlamenti képviselő magyarországi irodáját vezeti, elsősorban a magyar korrupciós ügyekkel foglalkozik.

e-mail: szilagyi.peter@kozerdekvedelem.hu

Szilágyi László – a Zöld Műhely Alapítvány kuratóriumának elnöke

Szilágyi László 1989-től civil környezetvédő aktivistaként dolgozott. Évekig volt a váci Göncöl Szövetség munkatársa. A Hulladék MunkaSzövetség alapítója, 2004-től 2010 elejéig elnöke volt.A civil zöld szervezetek képviseletében három évig a Cédrus Bizottságban volt delegált, három évig a KAC fejlesztési tárcaközi bizottságban dolgozott, 2004-től 2008-ig tagja volt az Országos Környezetvédelmi Tanácsnak, majd 2007-től 2009-ig a Csomagolási Ágazatközi Munkacsoport tagja volt.